I wish I knew then, what I know now

And the answer is coffee…

Man kan ikke komme til Cuba uden at køre i en af de gamle amerikaner biler, besøge et par kaffe- og tobaksplantager, drikke lidt rom og ryge en ægte cubansk cigar (eller det vil sige, at det sidste skal jeg ikke nyde noget af, der må der mandfolk til). På Costa Rica red vi på heste med troldeungerne til springvandet ved vulkanen Arenal (og vi er blevet så meget klogere siden da), så her i Viñales takker vi pænt nej til alle dem, der nærmest står i kø for at tilbyde os en 4 timers tur til hest. Til gengæld finder vi en, som har et par store okser, han spænder for en vogn. Se det kan bruges, og vi er klar til tur.

image

 

Det er den bedste tur ud i landskabet, hvor store rovfugle flyver over os, mens vi kører gennem markerne og forbi de flotte bjerge af limestone formationer. De er virkelig cool de to okser (på forhånd undskyld for min uvidenhed omkring køer), men manden har jo opdraget dem?!? Han råber deres navne, og hvem der skal trække lidt mere, gå lidt længere til siden eller holde op med at spise af træerne, vi kommer forbi. Jeg er målløs og virkelig imponeret (kan da komme i tanke om de første par hunde eller tre, der ikke engang lystrer så godt).

image

Det er super spændende at høre bønderne fortælle om kaffe- og cigarproduktionen, hvordan de sår og høster og hvordan salget er styret af staten. Han kan dog ikke helt forstå vores manglende interesse i at babbe løs på hans cigarer, som han gavmildt tilbyder os (John smager, for nu er vi jo på Cuba). Ella er fuldstændig uimponeret og finder i stedet en jorddynge, hvor hun sår kartofler?!? (hvor det kommer fra ved jeg ikke, for det er alt for længe siden vi har set en kartoffel). Men i det mindste har hun fanget lidt om produktionen…

image

Med i vores plantagetur har vi også et besøg i en stor grotte, der bare venter på et par opdagelsesrejsende bevæbnet med lommelygter. Og man kan faktisk gå hele vejen gennem grotten og ud på den anden side, hvor den sejeste jungle venter. Og så tilbage til okserne (troldeungerne er helt vilde, og far er dagens helt for at have skaffet store okser i stedet for de tynde krikker).

image

PS. Så har vi fået det dejligste besøg… mere om det lige om lidt (hvis wifi forbindelsen holder, så jeg kan få lov at uploade mere)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I wish I knew then, what I know now