Selvom vi har rejst meget med backpack, har det lidt været efter mottoet, heller for meget end for lidt. For at være ærlig, så tror jeg vi altid har haft ualmindelig meget med og hvis nogen stod og skulle bruge et eller andet underligt, så var der stor sandsynlighed for, at vi lige kunne finde det frem af tasken. Men det skal ikke ske denne gang:)

Vores pakkeliste til 2 måneder i campingvogn
Mest uundværlige ting på campingturen:
* Vores medlemskab af ACSI camping. Et campingkort til 115kr og som giver store rabatter på campingpladser i hele Europa uden for sæsonen. Alle pladser koster enten 12,14,16 eller 18€ for campingvogn, el, 2 voksne og de fleste steder også inkl op til 3 børn.
*Cykler!!! til alle 4. Til Ella har vi løbecykel og en dobbelt cykelvogn med. Så kan de begge kommer derop, når de bliver trætte, og når vi er på længere ture.
*(På første del af turen var vores fleece og huer samt børnenes termobukser også uundværlige, da der var nattefrost til langt nede i Tyskland. Jeg havde udelukkende pakket tøj, der højst kunne klare en kølig brise, da John trumpfede igennem og fik det varme tøj med. Her tæller varmeblæseren også ind under)
* Stofbleer til børnenes vinduer, de dersens bilnogle, der sættes fast med en sugekop, holder ikke noget som helst lys ude – og så har man også noget at bruge det hav af stofbleer til, man har samlet til huse som småbørnsfamilie.
* Potte. Ståtoiletter på restepladser er ikke sagen for meget små ben, og så er den rar at have, når Ella pludselig skal på toilet og det er NU.
* Ipads og nakkestøtteholdere – indrømmet, jeg ville nødig være dem foruden.
* En gasflaske, der kan gå til EU / EU adapter (hvilket vi desværre ikke havde med)

 

Ting vi har med, men som overhovedet ikke har været brugt:
* Babyalarmer. Men selvom vi ikke har brugt dem, tror jeg aldrig jeg var taget afsted uden dem alligevel.
* Alt, alt for meget toiletgrej. Det er trods alt ret civilcerede lande vi rejser i, så man kunne nok godt have ventet og set, om man nu også fik brug for ekstra bodyolie, fodcremer, myggespray, neglelakfjerner, klorhexidin, bodychampoo, rød-numse-creme, vatpinde, plaster, endnu mere body shampoo osv osv. Hvorfor skulle man f.eks. pludselig begynde at bruge 3 gange så meget tandpasta, som derhjemme??
* Gummistøvler og regntøj til alle 4. Børnenes har været brugt i dugvåde græsplæner om morgenen, men vores er været flyttet rundt på uden foreløbig at have været på
* Trekkingsko. Vi har klaret os fint med sandaler og et par løbesko.
* En hel masse danske kroner i pungen, havde også været smart at lade ligge hjemme.
* To bøtter the (og hvad man ellers pludselig tror man kommer til at bruge. Hvorfor skulle vi pludselig begynde at drikke en masse the, når jeg aldrig drikker det derhjemme??

Derudover har vi følgende med i vognen – i overordnede træk og foruden almindeligt campinggear:-)
* Almindeligt sommertøj til os alle 4 til knap en uge uden vask, men så heller ikke mere, og der skal ikke spildes havregrød ned af nattøjet mere end én morgen, før vaskeriet må i gang
* Guitar og børnenes Åhh Abe Sangbog
* Easy dry håndklæder, selvom de ikke har den bedste tørrefølelse på kroppen, så tørrer de så hurtigt, at de ikke når at blive sure, som et almindelig håndklæde bliver + det vejer og fylder intet
* Aluminiumsdrikkedunke, når vi er på ture
* Bærerygsæk til Ella. Genialt, når man skal gå længere ture og de små ben ikke kan være med. Vi har valgt en, hvor komforten til os også er god, da en dårlig polstring kan blive hård for ryggen (og så afprøver vi en lille kompakt en også)…
* Mad, så vi ikke skulle købe ind de første dage inkl. et helt arsenal af kiks, Karolines Køkken supper, havregryn og frugt
* Ekstra køleboks til forteltet og til at holde maden kold på transportdagene
* Rejsestørrelse af spil
* Drikkekopper med tud. super til små børn, der skal drikke mens man kører i bilen
* 3 pakker bleer til Ella, så måske kan vi klare os et pænt stykke tid – nu må vi se hvornår hun smider den.
* IKEA højstol, da Ella har svært ved at nå bordet i en almindelig campingstol

Vi har ikke legetøj med til børnene foruden et par spil, malebog og tusser (samt Ellas dukke, som hun legede så meget med hjemme, men stort set ikke har rørt her. Så det var nok mest fordi jeg ikke nænnede at pakke den ned i min svære afsked med hverdagen). De har ikke spurgt efter legetøjet en eneste gang (hvilket jo er lidt tankevækkende).

 

NB! Ovenstående skal ses som en guide baseret på vores behov og erfaringer, og vi tager derfor forbehold for, om den også er gældende for jeres rejse.