Make it happen. Shock every single one of them

New York is always a good idea

Man kan jo ikke være i tvivl. New York er bare altid en god ide. Så da vi på et vildt dårligt wifi signal i Asien for snart længe siden faldt over nogle himmelråbende billige flybilletter til Danmark, var vi ikke i tvivl om, at vores fantastiske jordomrejse skal afsluttes i Byernes By. Det er jo for vildt, at man kan flyve direkte til København for 1.100kr!! (Jo jo, + bagage, men anyways). Så skulle vi bare gennem Centralamerika og vupti gik der lige et halvt år og vi står i the big apple.

image

Men uanset hvor begejstret vi er for at være kommet til New York, så er storbyer bare ikke det største hit med små børn, så vi stiler direkte mod Central Park. Men det varer ikke særlig længe, før vi må kapitulere og vende næsen hjem mod New Jersey igen. For hold nu op her er koldt i forhold til Caribien, som vi forlod i shorts og kortærmer (godt nok med det lange tøj pakket øverst i rygsækkene).

image

Vi har været i New York et par gange før, så de store sights har vi ligesom krydset af på listen. Men Ground Zero er et must see denne gang. Sidst vi var her, var der stadig debat om, hvordan det skal se ud, men jeg glæder mig helt vildt til at se de store mindespringvand. Når man nærmer sig pladsen bliver man mødt med et skilt, hvor der står at man lige skal huske på, at det er en mindeplads og at der kan være sørgende i blandt de besøgende. Det er meget underligt at stå der på pladsen og tænke på, hvad der skete. Jeg husker dagen 11. September som var det i går. Jeg var lige startet som praktikant på Burger Kings hovedkontor i München den 1. September. En af mine kollegaer kom styrtende og sagde, at 3. Verdenskrig var brud ud og resten af dagen sad vi forstenede foran de store skærme i mødelokalerne og fulgte nyhederne. Vores receptionist Frau Lockwood var fra New York, og jeg husker tydeligt hendes paniske ansigt, mens hun forgæves prøvede at ringe til hendes familie og venner i New York. Det føles som i går, men det er snart 15 år siden.
Det er ikke helt det samme at stå der og mindes, når to trolde farer rundt og finder ‘john’ navne blandt mindepladerne. “Her er en til” råber Gustav begejstret, mens jeg dukker nakken og håber det kun er turister, der står omkring os.

image

Ella har det sidste år talt pænt meget om Frihedsgudinden, da hun er big time fan af Madagaskar filmene, så hun blir mildest talt lykkelig, da hun opdager vi skal ud og se hende. Håber så bare ikke, hun tror statuen ligner flodhesten Gloria med søstjerne på toppen… Istedet for at tage ud til selve statueøen (eller hvad man nu kalder den) så tager vi færgen ud til Staten Island, for her sejler man lige forbi og kan se statuen samtidig med, at man har den smukkeste udsigt ind over skyline. Vejret er perfekt, men en statue fra Frankrig er altså ikke nok til at imponere og holde fokus ret længe, da først historien om den er fortalt. Og den skyline som vi er så imponeret over at se, den gad de overhovedet ikke kigge i retningen af. Tror bare vi må indse, at de er ved at have set en hel del efterhånden med 19 lande i bagagen.

Men der er én ting, Gustav helt vildt gerne vil se, og det er det store National historisk museum, fordi de har dinosaurer her. Så knægten skal selvfølgelig have sit ønske opfyldt, overstimuleret eller ej, (når nu han ligefrem selv ønsker at få lidt kulturelt indspark). Og det første knægten siger, da vi kommer op til dem: “Er de ikke større???”. Undskyld mig, men hvad har han tænkt sig? De er jo nærmest 10 gange hans størrelse!! Men han har ligesom forestillet sig, at de var så store som skyskrabere… (Ikke særlig nem at imponere). 2 timer, så kan vi ikke snige mere kulturelt stof ind i hovederne på 2xtroldeunger. Men så kan vi da sige, at han fik sin vilje.

image

Og nu er det mors tur til at få sin vilje (man kan næsten høre klapsalverne og det forsømte shoppegen). Jeg har nemlig en forkærlighed for amerikanske outlets, så selvfølgelig skal vi i Woodbury Common. Det ligger godt nok en times kørsel nord for Manhattan, men med et par fuldt opladte Ipads, så burde der være basis for en god shoppedag. Man kan tage bussen for en mindre formue derud, men hvor genialt er det lige at leje en bil og køre derud selv… Temmelig genialt, hvis jeg selv skal sige det, selvom det var Johns ide. Når vi er 4 personer, så er det lige nøjagtig en besparelse på 75%… Det er dag også værd at tage med. Vi henter den inde på Manhattan, kører der op og afleverer den i lufthavnen inden vi flyver hjem. Det er da optimal udnyttelse af både bil og sidste dag i storbyen. Og så er der også opbevaring af alle shoppingposerne i løbet af dagen. Det skal man ikke undervurdere, og med vores poser ville jeg klart have fået lange arme. For der var virkelig mange tilbud og hvad der er sparet er tjent, som man siger. Og hold nu op alle de penge jeg har tjent. Er sikker på, at det kunne blive en fremtidig levevej for mig…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Make it happen. Shock every single one of them