I like people who smile when it's raining

May you never be to busy to stop and breathe under a palm tree

Vi hænger ud med gæsterne fra brylluppet endnu og har det virkelig hyggeligt. Så hyggeligt, at vi ikke rigtig laver andet end at bade i poolen, drikke friske frugtsmoothies og nyde solen. What’s not to like, med mindre end en måned til afgang mod kolde Danmark?

image

Vi har dog været på kulturel ekskursion. Hver søndag i februar og marts er der karneval i alle større byer med respekt for sig selv. Forskellige grupper dyster så om at have den bedste udklædning og udføre den bedste dans. Vinderne går videre til det største karneval sidst i marts. Vi er med hele børneflokken taget til Punta Plata for at se deres karneval, og bliver trods larmen overvældet af deres virkelig gennemførte udklædninger. Vi finder et godt sted lidt nede bagved, hvor alle troldeungerne kan se noget, men samtidig ikke får varige høreskader af de store musikhøjttalere (for der er selvfølgelig ingen af os, der har tænkt på ørepropper). Stemningen er helt vildt god, og de mange deltagere er helt vildt flot udklædte. Der er også en masse børn, som danser med i deres miniatureudklædninger og har et brag af en fest. Men så er der lige den der tradition, som man ikke helt forstår… Mændene går rundt med ballonlignende tingester i en snor, som de så med så meget kraft som muligt (og gerne med tilløb) klasker i numsen af kvinderne. Eftersigende skulle det i gamle dage have været en svineblære, de slår med, men den er trods alt skiftet ud med en gummiballon som slagvåben. Men det kan stadig give nogle gedigne blå mærker. Vi er heldigvis nogenlunde fredet, fordi vi har de små med, men troldeungerne forstår ikke helt formålet, hvilket faktisk også er svært at forklare ‘de må gerne slå på pigerne, fordi det har man altid gjort til karnevallet. … Nej, altså man må jo ikke normalt gå rundt og slå andre, det er bare i dag. … Jo det gør faktisk ondt at blive ramt. … Nej, de stopper ikke, hvis man bruger stoptegnet. …og ja, de må faktisk godt slå i dag også selvom det gør ondt. … Men ellers må man altså ikke slå andre’.

image

Men for at det ikke skal være løgn og lige til at få stress af, så har vi faktisk også bevæget os ud til lagunen, der ligger en times tid væk (kom ikke og sig, vi ikke kommer omkring). Stedet her er spot on! Virkelig lækkert sted med en masse lokale folk, men ikke så mange, at man ikke kan få en plads i skyggen til en barnevogn og et par lyserøde trolde, der skal bygge sandslot.

image

En lang hvid strand med blåt hav uden noget til at forstyrre horisonten er selvfølgelig lækkert, men jeg kan altså bare bedre lide, når der er noget i baggrunden. En klippe i vandet, lidt bjerge i baggrunden eller en lille bugt, der afskærer noget af horisonten. Og det er der netop her ved lagunen. De smukkeste klipper hegner vandet inde, så troldungerne kan soppe rundt i vandkanten uden at blive blæst omkuld af høje bølger (eller kitesurfere på vores lokale strand). Og når man så bestiller noget mad hos de lokale restauranter aka blikskure opstillet til formålet, så får man samtidig leveret et plastikbord og stole, som står til fri afbenyttelse resten af dagen. Se det er da service. At maden så tager tæt ved en time at få, det er så en anden sag. Men vi chiller under et palmetræ, så ingen hastværk.

image

PS. Så har jeg forresten også været til yoga et par gange (jo jooo, kom ikke her). Så så man lige mig blive så overrasket over, at jeg kan gå op i bro, at jeg er ved at vælte igen (rookie mistake).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I like people who smile when it's raining