Det kunne have været fedt med lidt ekstra i bagagen...

Good shoes take you good places

Nogle venskaber går laaangt tilbage, mens nogle er relativt nye. Nogle har en naturlig oprindelse gennem fælles interesser, mens andre opstår gennem fælles venner. Sådan et af de sidste venskaber er vi heldige at løbe ind i. Vi er omgivet af søde mennesker fra brylluppet (som du i øvrigt kan læse mere om her og her) og nu er de fleste begyndt at flyve hjem mod Danmark igen. Men vi er nogle enkelte globetrotter, som ikke helt har fået nok endnu, så sammen med et andet par fra Århus, vælger vi at tage ud mod den smukke Samana halvø. Spørgsmålet er jo så, hvor langt man skal køre ud for et par enkelte overnatninger, men vi vælger at stoppe op i Las Terrenas og leje en lejlighed her. De har også et par troldeunger med, så der er fuldt hus (men nu er vi jo ligesom vant til kollektivet) og de skal tilbage til Cabarete igen bagefter. Så de par timers kørsel til Las Tarenas passer perfekt.

image

Der er ikke noget på programmet (surprise) men bare afslapning, strand og et enkelt vandfald. Vi kan jo efterhånden ikke komme til et land uden at se et vandfald, så selvfølgelig skal vi også have det store El Limón vandfald med. Og det er nok en af de bedste beslutninger. Hold nu op det er flot. Vi kører i vores lejede bil op til en af indgangene til nationalparken. Der er mange, men af pålidelige kilder blandt bryllupsgæsterne har vi hørt, at det skal være den indgang ved ‘Apple bar’ skiltet lidt længere ude end de andre. Hvorfor, har vi faktisk ikke fundet ud af. Der kommer selvfølgelig et par mænd styrtende, da vi parkerer for at sælge os heste til turen op. Men efter et pænt nej tak, fordufter de forbavsende hurtigt og høfligt (man kan stadig blive overrasket). Vi har godt af at gå, som man siger, og så har jeg altså ikke lyst til at støtte de tynde krikker og deres ejere. Stien gennem junglen er en blanding af ler og klipper, og jeg husker tydeligt, da min hest væltede med mig på en bjergtur i Laos. Så vi springer tilbuddet over. Som nogen af de eneste går vi turen på en times tid (man kan gøre det på en halv, hvis man ikke har troldeunger med), og da der ikke har regnet de sidste par dage, er stien super fin at gå på. Vi går nærmest stærkere end dem, der kommer på heste. De kigger lidt flove ned fra højden på vores 3 troldeunger, som er så seje at gå hele vejen. Den sidste lille trold er kun et år, så hun har fået den gode udsigtsplads i bæreselen.

image

Det er en super flot tur op af bjerget. Men det er turene i junglen nu faktisk altid. Det er så fedt at gå her. Troldeungerne skal ikke holde i hånden, der er ingen biler man skal passe på, og man kan samle alle de pinde man gider slæbe på. Vi har forresten lært noget… nemlig forskellen på regnskov og jungle… Regnskoven er helt tæt af grene og blade foroven, mens junglen er tæt af træer og buske for neden. Ser man deeet…

image

Selvom vi har set mange vandfald, er El Limón vandfladet helt vildt smukt. Det er ikke fordi der kommer store mængder vand, men strømmen deler sig på den smukkeste måde og sender mange små kaskader af vand ned af klipperne. Perfekt baggrund til en medbragt madpakke. Turen tilbage er lidt mere ‘op ad bakke’, da troldeungerne har hårde ben, som Ella kalder det.image

2

 • Mariann

  Hvor er det fantastisk dejligt at dele jeres oplevelser, det er næsten som om vi har været der, det har vi ikke men hvem ved, med alle jeres beretninger kunne vi jo fristes af mange oplevelser, så måske DR en tredie gang?😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laila

   DR er bare altid en god ide:-) Og vi var altså helt vilde med Samana halvøen. Virkelig et smukt sted

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det kunne have været fedt med lidt ekstra i bagagen...