You win some, you lose some

You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one

Nogle gange har drømme bare bedst af at forblive drømme. Eller det vil sige, hvis drømmen er en jordomrejse, så hop endelig ud i det (det er totalt piece of cake). Men hvis drømmen er en sejltur halvvejs rundt om jorden, så bliver jeg altså en anelse mere lunken omkring ideen. John har tit talt om, hvor fedt det kunne være at have en sejlbåd. Sådan en rigtig en med mast og sejl og skibsplanker på dækket (sådan en, der kræver 50% af sine vågne timer til vedligeholdelse). Så kan vi sejle ud i de danske farvande, fiske vores aftensmad og nyde solnedgangen og et godt glas vin, mens båden stille vugger.

I den her drøm, er jeg den lidt mere tilbageholdende (læs: totalt nedstemmende kedelige hustru), der forsigtigt påpeger en enkelt mere eller mindre uvæsentlig detalje, nemlig vores manglende sejlerevner. Ingen af os har sejlet andet end havkajak og en enkelt tur i kano, men med min ringe viden, tænker jeg alligevel, at det er lige i underkanten på erfaringskurven (jeg havde aldrig selv rekrutteret os som crew, hvis jeg så vores CV). Men med drømme er det somme tider sådan, at de faktisk er bedst, hvis de bare er drømme (sådan helt uden forpligtelser eller noget som helst andet end bare dejlige drømme). Sådan er vores sejlbådsdrøm (hvilket vi begge heldigvis er enige om, når alt kommer til alt). Det er en fantastisk drøm, men virkeligheden er noget helt helt andet.

image

Vi får dog lov at snuse lidt til drømmen på en amerikansk sejlbåd. Vi har nemlig mødt de sødeste amerikanere, der er sejlet fra Seattle for at ramme Australien til November. Deres båd The Red Threat ligger ved kajen i Quepos, og de inviterer os med på en sejltur (se det er noget jeg kan bruge. Bikini, friskfanget tunfisk og drinks i glasset mens solen går ned ude i horisonten. What’s not to like??). Det er en helt vild hyggelig dag på havet, og troldeungerne er helt vilde med båden. De sammenligner den med vores gamle campingvogn og tiden ned gennem Europa i starten af vores rejse.

image

Det er også her jeg får et helt nyt behov. Jeg må simpelthen have mig et paddleboard (sådan et surflignende oppustet bræt, som man står på og padler). Det lyder totalt tåbeligt, men det er virkelig fedt. Bare mig og bølgerne (og en hel masse muskler, som jeg ikke anede jeg havde). Men her er det nok det med drømmen igen. For lige nu har jeg et kæmpe behov for at få sådan et board og kan lige se mig selv padle derudaf, mens solen stille går ned ude i horisonten. Uanset hvor positivt jeg prøver at se på det, så er der nu nok en relativ stor forskel på oplevelsen af at padle rundt her i det varme vand ved Costa Rica og så hjemme på Brabrand Søen (eller ved Vesterhavet for den sags skyld). Så måske jeg bare skal lade det ligge og beholde min drøm som en fantastisk men ikke realiserbar drøm…

image

Vi er sammen med Neil og Jessie sådan on/off den sidste uges tid og snakket meget om lykke og drømme. De synes vores backpack jordomrejse med troldeungerne lyder som det vildeste eventyr, og vi syntes det samme om deres lange sejltur. Hverisær med respekt for de andres tur, og med nok selvindsigt til at sige, at det ikke bliver den slags tur, man selv har lyst til, når alt kommer til alt.

image

Det er så fedt med begrebet venner, for det rummer ingen former for tidsaspekt. Det er ligegyldigt, om man har kendt hinanden hele livet eller i få dage. Man kan have venner, der går laaang tilbage, som man måske ikke snakker med hver eneste dag, men man altid kan samle tråden op med, og man ved, de altid vil være der for sig. Og så er der helt nye venner, som man måske bare har kendt i 5 dage, men når man skal tage afsked, så er det med klump i halsen, fordi det hele spiller og man har det super godt sammen fra første øjeblik, som om man har kendt hinanden altid…

Følg vores drømme og rejser på Instagram @thegetaway.dk, og går du selv med en sejlerdrøm, så følg Neil og Jessie på deres blog www.svtheredtread.com, når de sejler tværs over verdenshavene mod Australien. Jeg håber inderligt vores veje krydses igen, et eller andet sted på kloden…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

You win some, you lose some