Come on. Show me what you got

Raindrops keep falling on my head

Man kan ikke rigtig komme til Costa Rica uden også at besøge en af de helt unikke Cloud forest. Skovene, hvor skyerne aldrig letter og luftfugtigheden er 100% (I know. Hvem opstøver frivilligt regn i ferien??). Men selvom jeg ikke er fan af regn, så trækker det rige dyreliv så meget, at vi finder regntøjet frivilligt frem. Det er helt vildt. Costa Rica dækker 0,1% af jordens overflade men har 5% af al dyrelivet. Det lille land på størrelse med Danmark har flere dyrearter end USA, Mexico og Canada tilsammen!

image

Vi bor i Santa Helena, da her er flere hoteller og hostels at vælge imellem end i Monteverde, hvor de større resorts ligger. Og så er der også lidt butikker, restauranter og et par supermarkeder (så troldene kan få deres havregryn til morgenmad). Men området er virkelig et underligt sted at være i. Her støvregner stort set hele tiden, også selvom solen skinner. Man kan stå i det skønneste solskin og se ud mod vejen, og så kommer støvregnen fygende. Det ser nøjagtig ud, som når den pulverfine sne fyger på en klar vinterdag. Men temperaturen er virkelig skøn. Her er ikke for varmt og heller ikke for koldt. Sådan lidt som en dansk sommer, hvor der er lidt køligt om morgenen og hen på aftenen, må man lige have en trøje på.

Efter en lidt skuffende skydækket vulkan i La Fortuna glæder jeg mig virkelig meget til at se nogle dyr her i regnskoven. Men først har vi lige et figentræ, som skal bestiges. Vi har nemlig hørt, at man kan gå til et stort træ i skoven, som man så kan klatre op i INDENI. Det bliver man jo nødt til at prøve, så afsted med os. Det viser sig så at være sværere at finde end vi lige har regnet med. Vi møder et par fyre, som også leder efter det (lidt sjovt at gå rundt og lede efter et 40m højt træ med et par meter i diameter). Men omsider finder vi et enormt træ, som er så hult indeni, at man kan klatre op af giventræets rødder. Det store tomrum er opstået, fordi figentræet nærmest ‘overtager’ et andet træ og kvæler det med sine lange rødder, så det til sidst dør inden under det nye træ. Vi har set en del af dem på vores rejse, men ingen hvor man har kunne klatre op indeni.

image
Det var super sjovt og helt ny måde at klatre i træer på (det viser sig så senere, at det ikke var det ‘rigtige’ træ vi klatrede i, men blot en lignende fætter).
Vi får dagene delt ind, så vi både har plads til morgenhygge, et par gåture og også lidt leg inden aftensmaden og mørket falder på igen. På den måde fungerer vores dage bare bedst.

image

Derfor var der også dømt aftenvandring i skoven efter en hyggedag i byen og på hotellet. Vi kører i skumringen op til Monteverde naturparken, hvor en guide venter på os med lommelygter og kikkert. Nu skal der findes dyr! Det er så lettere sagt end gjort… Ruten vi skal gå er kun 1km, men den tager omkring 2 timer, fordi man går så langsomt og kigger under alle blade og bag enhver nedfalden gren. Den første time er entusiasmen høj, og troldeungerne er helt med på konceptet. De går musestille på stien i skoven og lyser ind mellem træerne med deres lommelygter. Det er jeg helt vildt imponeret over, for der regner i en regnskov (når den samtidig har titel af cloud forest), og der er kulsort omkring os. Ikke det mindste piveri, selvom jeg nok kan finde på en enkelt ting eller to at pive over, når man er en lille trold, der kastes ud i så mange ting.

image

Men da timen er ved at være gået, og det vildeste vi har set er et par brune insekter, så dykker humøret en anelse, og de kommer begge op på ryggen. Men mor her har de skarpe kontaktlinser på (briller er helt udelukket i det her område, da de konstant er dækket af dråber) og der 2m fra stien ligger en noget krøllet og meget grøn gren. Vores guide går helt i selvsving og lover mig chokolade og alt muligt, for det er en slange jeg har fundet. Den er vildt svær at få et godt billede af (når det store spejlreflekskamera måtte vige pladsen for en mindre og mere kompakt udgave) for vi må ikke gå tættere på. Et bid af den og man har 2 timer tilbage til at få sagt farvel og tak (siger guiden, men ved ikke om han blot forsøger at øge spændingen).

image

Normalt er jeg egentlig ikke meget for slanger og andet kryb, med med en lygte i hånden, vandet løbende ned ad nakken og den helt specielle stemning der er i en lille gruppe, der går rundt som leder de efter en stor skat – ja, så bliver jeg faktisk helt fan (ok, fan er måske en anelse overdrevet, men entusiast i hvert fald). Pludselig står guiden stille igen og havde han haft en tromme, så havde han helt sikkert lavet trommehvirvel. ‘Get your cameras ready’ siger han dramatisk og lyser så ind i et lille hul i jordbrinken. Ud titter en, hvad jeg kalder relativt stor, edderkop (hvilket vist faktisk er en fornærmelse, hvis man er en tarantel). Vi får lov at møde en langhåret krabat med det sigende navn ‘orange knee tarantella’ (han må have haft et særligt skarp øjeblik, ham fyren der fandt den og skulle finde på et navn). Men det er den største jeg nogensinde har set uden den sikre akvarievæg imellem i zoo.

Troldeungerne er ikke synderligt begejstrede og er ved at have nået deres limit for udflugter i regnvejr, så heldigvis når vi efter 2 timer tilbage til indgangen og en ventende taxa, der skal køre os i tørvejr og til en tiltrængt nattesøvn. Vi har dog ikke helt så meget held, da vi besøger Santa Helena national parken dagen efter. Vi har valgt den fremfor Monteverde, da der skulle være flere mennesker end dyr på stierne der i forhold til Santa Helena. Vi ser dog ingen dyr på vores vandring, da det har regnet for meget, men skoven var helt fantastisk at gå rundt i. Der er SÅ fugtigt, men ikke på den klamme og klistrede måde. Bare på en cool regnskovsmåde. Klart et besøg værd, hvis man er på de her kanter.

image

Følg med os videre rundt i Centralamerika på Instagram @thegetaway.dk (jep, nyt navn) og få alle nye indlæg på bloggen via Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Come on. Show me what you got