Disappointments are usually a sign of too many expectations

Prove them wrong

Australien har ikke opgivet os og sætter virkelig alle sejl ind på at vinde os tilbage (bogstavelig talt).

image

En sejltur til Whitsundays, og så kan man jo umuligt stå imod længere. Hold nu op, hvor er det smukt – og ombord på et gammelt sejlskib, så blir det ikke meget bedre. Gustav er ikke til at skyde igennem, efter han har lært håndtegnet for skildpadde (spørg mig ikke om, hvad Ella kan se gennem hendes board, men hun lå der længe..).

Men det er altså en overvindelse overhovedet at komme på vandet. Vi er rimelig godt mentalt forberedt på prisniveauet her i Australien, når vi handler mad (i forhold til det virkelig overkommelige sydøstasien), men bi blir taget med bukserne nede, hver gang vi skal ud at se noget. Man ka’ ikke slå en ski’ (som man siger i Jylland), uden at det koster mindst 100dollar (os’ selvom det er en lille bitte skid). Og en tur til den smukke øgruppe og koralrevet ved Whitsundays koster altså tæt ved 1.000kr pr mand for en endagstur!! (og så er de så gæstfrie, at troldeungerne kan komme med til “kun” 450kr pr. snude). Det har vi altså ikke været væk fra Asien lang tid nok til at betale uden at blinke… but when in Rome… Vi skal jo derud, så vi blinker ikke bare, men lukker øjnene hårdt i og kører Visakortet igennem (som vi i øvrigt allerede har haft vores søde bankdame til at nulstille efter skræmmende få dage i landet).

image

Til gengæld var turen helt fantastisk. At sidde på det smukke sejlskib og nærmest lydløst glide gennem vandet. Ren terapi for sjælen (kun afbrudt af et par energiske – aka højlydte unger, totalt klar på pirateventyr og på at hjælpe skipper).

image

Og for at toppe smir-kampagnen fra Australiens side, så får vi på båden et tip om vilde krokodiller ikke så frygtelig langt for os. Og det kan jo være super fedt at føje dem til listen over vilde dyr, vi har set på rejsen. Så afsted med os lige inden skumringen, for at stå på en brink og spejde ud over floden, mens krokodillerne langsomt kommer med strømmen i takt med, at vandet stiger. Det lyder egentlig, som en ideel måde at se krokodillerne på, men ved nærmere eftertanke, så ku det have været smartere. Vi kom selvfølgelig lidt for tidligt derud, så der kom tegnefilm på til ungerne, og så stod vi sammen med et andet par og ventede (de havde overhørt vores tip på båden). Endelig falder mørket på, og vi er totalt klar på at se aaalle de lysende øjnene, der skulle ligge i vandoverfladen og se op på os. Gustav og Ella sidder stadig i bilen (nu en anelse sultne), for at undgå myggene, der nu er pænt aggressive her ved vandkanten (hvem stiller sig os frivilligt ved en flod midt i skoven i skumringen???). Og i lommelygtens skær ser vi da et sæt øjne eller 2 i vandoverfladen (eller var det egentlig bare en pind, der stak op…), men det blev ikke til den der store ud af kroppen naturoplevelse, som vi naivt havde håbet på.

image

Jeg har forestillet mig den ene krokodille efter den anden ligge på brinken og sole sig (som man ser på Discovery), og var vi vildt heldige, også se en af dem klaske kæberne sammen om en fugl eller noget. Sådan rigtig Steve-Irving-wild-life-agtigt. Man kan også se krokodillerne på en farm, men vi har ikke lige været i nærheden af nogen. Og den der lå ved Johnstone River, den er opkøbt og lukket af Louis Vuitton, da krokodillerne døde af bakterier fra de besøgende (hvem kommer lige så tæt på, at man kan overføre sine beskidte bakterier?). Og så er det jo også en hel del federe at se dem i naturen. Men ærlig talt, var det eneste vi fik med fra Proserpine River (foruden en hyggelig tur i outbacken) uanstændigt mange myggestik og to super sultne børn. Australien, vi skal nok få fundet dine krokodiller!

2

 • Matilde Frederiksen

  Der er masser af krokodiller oppe ved Darwin, vi sejlede på Mary River og der var de over alt, svømmende og bare liggende i solen Det var en oplevelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laila

   Det kunne have været super fedt Matilde, men ikke liiige på vejen:-) Vi ender ved Brisbane og måske en smuttur længere sydpå, men skal flyve til New Zealand fra Gold Coast.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disappointments are usually a sign of too many expectations