I knew one day my chaos-skills would come in handy

How to travel like a king on a backpacker budget

Uanset om du kun skal afsted på en lille getaway til København en weekend, til New York en uge eller du planlægger den helt store tur, så er der mange penge at spare. Det behøver nemlig ikke at være dyrt at bo lækkert, når man rejser (selvom man er på backpackbudget). Det kræver bare lige lidt forberedelse og en smule arbejde undervejs. Laaaang indlæg (så vær forberedt), men belønningen er en masse tips til at få budgettet til at række længere.

image

Her i Asien har vi boet cirka en 1/3 af tiden på hoteller og 2/3 via Airbnb. Hotellerne har ofte større rabatter via søgemaskinerne, end hvis man booker direkte på deres egen hjemmeside. Når vi booker hoteller bruger vi Trivago.com, da den side samler resultaterne fra alle de andre søgemaskiner (det er der en masse der gør, men vi har haft størst succes med Trivago). Så skal vi kun søge ét sted. Det er sådan set ret meget lige til og kræver kun, at man ved hvor man vil bo, og at man ser de forskellige muligheder igennem.
Selvom vi har planlagt at være et sted længere tid, så satser vi lidt og booker kun et par enkelte overnatninger. Så kan man lige se området og hotellet an (totalt nitte, hvis man har booket et sted, og billederne på nettet er 15 år gamle).

Da ruderkonge var knægt, og vi backpackede i Sydøstasien og Kina, bookede vi aldrig noget, før vi ankom et sted og gik rundt til hotellerne, til vi fandt noget der kunne bruges, til en pris vi ville betale. Men nu hvor vi har de to troldeunger med, så vil vi (læs: jeg) gerne være sikre på at have et sted at sove uden at skulle trave gade op og gade ned i varmen med bagagen på ryggen og to trætte børn (man er vel blevet en smule magelig med årene). Så vi booker altid et par overnatninger på forhånd. Stort set overalt i Asien (og sikkert også i resten af verden, der er vi bare ikke nået til endnu), kan man forhandle om prisen, hvis man tager flere overnatninger (og selvfølgelg er der mere at komme efter, hvis man bliver 14 dage, som vi endte med på Perhentian Islands i Malaysia). Man opnår klart den bedste pris, hvis man bor længere tid det samme sted. Og der er helt vilde priser, hvis man f.eks. booker et sted for en måned.

image
Det kræver lidt mere arbejde, når vi bor via Airbnb. Her lejer private deres hus eller et enkelt værelse ud. Selvom det startede i det små som “Airbed and breakfast” i San Francisco, har det udviklet sig til at blive kæmpe stort i hele verden og inkluderer alt fra sofaer på kollegieværelser til kæmpe huse i den helt dyre ende. Jeg har fået et rabatlink til jer, så hvis i tilmelder jer Airbnb via linket længere nede, er der 167kr rabat på din næste booking (dejligt rundt tal). Det lyder måske ikke af meget, men på Camodes, Filippinerne, boede vi f.eks. til 180kr pr. nat i den lækreste 3 værelses lejlighed med eget køkken og bad, og så havde vi pool, privat strand og udsigt over havet. Vi kan ikke rigtig finde på mere at forlange og slet ikke til den pris (se videoen over stedet på instagram). I Surabaya, Indonesien bor vi til 80kr pr. nat på et homestay hos den sødeste familie. Så oven i billige overnatninger, så kommer vi meget tættere på lokalbefolkningen og oplever at være en del af deres liv. Det er helt vildt unikt at få mulighed for at bo hos en fremmed indonesisk familie, som lukker os ind i deres hjem, viser os byen og inviterer på middag. Større kulturoplevelse tror jeg ikke, vi kan give børnene (eller os selv).

image

Selvom om mange af lejlighederne eller husene står til en højere pris, end budgettet rækker til, så kan man via Airbnb systemet forespørge på en billigere pris. Nogle afviser med det samme (og det er jo fair nok), men vi har fået rabat på rigtig mange af stederne. (Og rejser man uden for sæsonen, er det næsten tåbeligt ikke at spørge… Lejligheden på Camodes havde vi f.eks. til halv pris. Mange bække små som man siger…). På den måde har vi fået super lækre overnatningssteder for penge, der kan passe ind i et backpackerbudget. Det er selvfølgelig meget lettere blot at booke en nat på et hotel, men vi har opdaget, at vi får så meget mere for pengene via Airbnb. Så det er blevet vores foretrukne valg, alle de steder, hvor det kan lade sig gøre.

Vi går altid efter de værter, som er verificeret, så man sikrer deres identitet. Og så ser vi altid deres anmeldelser igennem. Det er jo super let at lave en god annonce og skrive nogle flotte ord, men anmeldelserne plejer at give et godt billede af stedet og værten (er der kun én, er det nok hans bedste kammi, der har lavet den, men resten plejer at virke troværdige nok). Vi har, som i ved, ikke booket noget af vores lange rejse i forvejen (da vores planer konstant ændrer sig, når vi får en ny god ide), så oftest booker vi først stedet en uge eller max 2 i forvejen. Somme tider er det selvfølgelig alt for sent (som da vi uvidende ramte Singapores 50 års fødselsdagsfest og anden gang et Formel1 event, og nærmest alt var booket), men der er efterhånden mange mange steder, så vi finder altid et andet.

Og så har vi jo hjulpet Mama Sus i gang med en lille forretning i Oslob. Så hvis i skal se hvalhajer (hvilket er et klart must see på Filippinerne) og godt kunne tænke jer at bo the native style, så skal i helt sikkert lægge vejen forbi Mama Sus (du kan læse indlægget om Mama Sus her og se de fantastiske hvalhajer her). Så hjælper i samtidig den skønneste kvinde med at tjene lidt ekstra penge (håber ikke det er nødvendigt at sige, men selvfølgelig tager vi ikke noget som helst af hendes indtjening for at hjælpe med Airbnb, men sender hver en pesos ned til hende).

Her er linket til Airbnb, hvor du kan opnå rabat på din næste booking, når du tilmelder dig.

Et andet sted, hvor der er noget at spare er på transporten. Med de små trolde ved vores side, så vil jeg godt indrømme, at komforten og letheden er kommet ret meget i højsædet. Vi har endnu ikke kørt en lang strækning med lokal bus, fordi alternativerne har været så gode. Ofte har vi forhandlet en pris for en bil eller minibus, som kører os direkte til vores destination og ikke via 117 små byer på vejen, for derefter at smide os af på en busstation langt væk (og vi kan få den til at stoppe, når der skal være tissepauser). Men ud over de almindelige forhandlinger om prisen på de lange ture, så er det også muligt at spare på budgettet, når man kører i taxa (vi kan køre langt på scooter, meeen ikke i de store byer, det er alligevel for risikabelt). Vi bruger ofte den private taxa mulighed Uber. Her tilmelder private sig med deres egen bil, og så booker man via en app på telefonen. Man indtaster hvor man er, og hvor man skal hen, og så kan man se, hvilke biler der kører i nærheden, og hvor langt de er fra dig. Super smart. Man kan også se deres verificerede identitet og nummerplade, andre kunders anmeldelser, og hvad Uber estimerer ruten vil koste. Især i storbyerne er det et hit, men selv i de mindre byer er det kommet frem. Ofte er prisen omkring halvdelen eller mindre af, hvad en taxa på taxameter ville koste. (Og ja, det er også med til at underminere taxadriften, ligesom Airbnb æder sig ind på hoteldriften, men vi er fan af deleøkonomien).

Og så er der også rabat via linket her til Uber, når du opretter dig med koden gjns2ue.

image Et andet sted hvor vi især er opmærksomme på er flypriserne. På en jordomrejse har vi ret mange flyvninger (som tager et stooort indhug i budgettet). Man kunne have købt en worldticket, men ofte er de begrænset til nogle bestemte selskaber og udelukker lavprisselskaberne? Malindo Air og Cebu Pacific Air har nogle vilde priser, der sender dig på tværs af Asien for ingen penge – også indenfor et børnevenligt tidsrum. (F.eks. Bangkok-Kuala Lumpur direkte til 375kr. eller Kota Bharu i det nordlige Malaysia til Singapore med en kort mellemlanding 214kr. ). Med de priser, så er det altså svært at argumentere for en laaaang bustur, for måske at spare 100kr. Så vi har valgt at booke flyturene løbende på rejsen, når vi ved hvornår, og hvor vi vil hen. Til bookingerne bruger vi Skyscanner.com til at holde øje med priserne. Man kan opsætte søgeagenter og få en mail, hver gang en pris på en bestemt rute ændrer sig, så man kan slå til, når den er lavest. Hvis man er fleksibel, som vi jo er, så kan man også se priserne på en rute over en hel måned og vælge den bedste dag at rejse på (det er virkelig en genial søgemåde). Der kan være urimeligt store prisforskelle. F.eks. svinger prisen fra Indonesien til Australien fra 612kr til 4327kr pr. person med en afrejsedags mellemrum. Det betyder pænt meget for et backpackerbudget…
Hvis man er til det helt åbne, kan man også søge på alle flyvninger ud af en bestemt lufthavn. Så kan man se, hvilken destination der er billigst (og som måske kunne være meget spændende at besøge). Af en eller anden mærkelig grund, er det nemlig ikke altid, at priserne på en søgning direkte på en rejse fra et afrejseland til ankomstland er bedst. Vi har opdaget priser, der var lavere, hvis vi lavede individuelle bookinger og ikke hele strækningen i én booking (don’t ask why?!?). Så derfor tjekker vi altid begge muligheder inden vi booker. Den åbne søgning har vi brugt til at holde øje med, hvilken destination der er billigst, når vi skal fra New Zealand til USA i december. Et øjeblik gik turen via et besøg i Seoul, men lige nu ser det ud til, at vi skal have et lille besøg på Hawaii (heller ikke værst). Så igen kræver det lidt arbejde, men så er der også meget at spare på flyene.
image Tilbage i foråret, da vi turnerede rundt i Europa, var det lidt en anden sag. Her havde vi selvfølgelig vores gamle bil og sneglehus med, så hverken Airbnb eller Uber gav mening at bruge. Så i Europa gik budgettet til campingpladserne og strøm. Vi fik et lille tip om et campingkort til 115kr, ACSI, som man kan bruge uden for sæsonen i hele Europa. Det var helt genialt. Man havde en bog over Europa og en App, og så var det ellers bare om at vælge, hvor man vil hen. Alle campingpladserne koster mellem 12-18€ i døgnet, hvilket oftest er halv pris eller under. Vi købte kortet hos en campingforhandler i sidste øjeblik, mens vi holdt med fuld oppakning og var på vej ud af forstaden mod Tyskland (bedre sent end aldrig). Du kan læse om de forskellige campingpladser, vi var på her.

Ovenstående indlæg er ikke sponsoreret af nogen, og er 100% baseret på vores erfaringer de sidste 5 måneder. Airbnb referral og Uber er ‘win-win’ links.
Følg vores rejse på Facebook og Instagram The_Getaway_blog.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I knew one day my chaos-skills would come in handy