Mom, this day just can't get any better

Singapore, the ‘fine’ city

Man tror næsten, det er en joke. Man ser skiltet, trækker lidt på smilebåndet, og tænker “mener de det virkeligt?”. Men ohh year de mener det (sådan virkelig uden-at-blinke-mener-det). Lovene her i Singapore er ikke til at spøge med.

Tag nu bare grænseovergangen fra Malaysia til Singapore. Hvis man er med bus bliver der sagt sådan cirka 17 gange, at det er forbudt at have pizza, tyggegummi, alkohol og tobak med ind i landet. Det kan man sådan nogenlunde forstå (måske bortset fra pizzaen og tyggegummi??). Men kort herefter brøler det igen ud i højtalerne “and remember you can’t bring food from KFC, McDonals and Burger King into the country”. Jovist fødevarekvaliteten i Malaysia kan diskuteres, men det er jo ikke fordi, det er råt kød man får i maden. Og man må da formode, at de store kæder har en eller anden international kvalitetssikring på deres restaurenter, så rooolig nu…

Her så er der lige et par andre love, der er værd at kende til. Jeg skal da ikke sige mig fri for, at vi har brudt en enkelt eller to med et lille kys og en pige, der tisser bag en busk (tør slet ikke vide, hvad det kan koste?!?)

# Se ikke mistænkelig ud i metroen

IMG_0548.JPG

Man møder nogle af de reneste perronner og toge, og man er heller ikke i tvivl om, hvorfor. Med bøder på 500$(som skal ganges med 5 til dkk) så snupper man sig ikke lige en bid mad eller en kiks i toget. Og det er heller ikke her, man lige transporterer sin genopfyldte gasflaske hjem. Bøden for at se mistænkelig ud står der ingen steder, men man har tilladelse til at trykke på nødbremseknappen, hvis der er nogen der opføre sig mistænkeligt.

 

# Ingen våde kys og lange kram i det offentlige rum

image

Straffen kan være fængsel i op til et år for at vise sin udprægede kærlighed på gaden. Så tror jeg nok, man kan holde snuden for sig selv.

 

# Gå ikke nøgen rundt

image

Og her tænker man ikke på kejseren, der spankulerer nøgen rundt i gaderne, men derimod på privatpersonen i sit eget hjem. Så næste gang man lige tager en æresrunde inden badet, så kræver det helt lukkede gardiner. Hvis nogen kan se dig og føler sig anstødt, kan straffen være 1.000$.

 

# Skyld ud i toilettet

Bøden lyder på 150$ for ikke at skylle ud på et offentligt toilet (så kunne man tænke, om der også var en bøde for at lade toiletbrættet være oppe??).

 

# Rygning forbudt i det offentlige rum

image

Vi troede, vi havde stram rygepolitik i Danmark, men her kan det give bøder på mellem 152-760$ at ryge offentligt.

 

# Smid ikke skrald

Bøde på 300$ første gang man smider skrald på gaden og bliver man taget tredje gang er straffen samfundstjeneste. Her skal man rydde op i gaderne med et skilt, hvor der står at man har smidt skrald. Offentlig ydmygelse fungerede i middelalderen og stadig den dag i dag.

 

# Gå ikke over for rødt

Der er ingen jaywalking i Singapore med bøder fra 20$- 6 måneder i fængsel. Og krydser man vejen indenfor 50m fra et fodgængerfelt kan det give 1.000$ i bøde eller 3 måneder i fængsel, og blover man taget mere end én gang fordobles bøden. Bum, ikke noget med at skyde genvej her.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mom, this day just can't get any better