How to travel like a king on a backpacker budget

Each day of our lives we make deposits in the memory banks of our children

Det var SÅ ærgerlig at skulle væk fra Singapore efter blot en enkelt nat. Foruden at det er en fantastisk by, så har de et kæmpe Formel1 event i weekenden, som kunne være vildt fedt at opleve (havde man planlagt lidt bedre og undersøgt, hvad der foregik, så kunne man have forudset det…) Men vi havde allerede booket billetter og fløj direkte til Surabaya i Indonesien. En lille by med 6 mio indbyggere, og det føltes som om vi fløj over bydele i en uendelighed, før vi landede. Så tænker man lige igen over, hvor lilleputagtig Danmark er med vores sølle 5 mio mennesker.

Vi har selvfølgelig booket et homestay via Airbnb. Og denne gang er det virkelig homestay/stay home. Vi har et værelse i deres hus og spiser sammne med familien i stuen. Og det er faktisk super hyggeligt. Lidt grænseoverskridende i starten for troldeungerne, men efter vi har fået fortalt at børnene ikke kan lide at blive rørt ved hele tiden (faktisk svært at sige på en pæn måde), går det hele meget bedre (troldeungerne tøer faktisk så meget op, at de er begyndt at tale på eget initiativ!?!). Og Gustav er med til at lave fælles aftensmad (suppe med fiskeboller, som jeg ubemærket skyller ned med vand, så jeg ikke behøver at smage på dem). Det er intenst at bo hos dem, men også spændende, og vi får et indblik i en indonesisk families liv med en masse historier, billeder og traditionel musik. En af glæderne ved at rejse er jo netop, at vi får set og oplevet så meget forskelligt. Og et af vores eneste mål for rejsen, foruden at være tæt sammen som familie, er, at vi får vist troldeungerne, hvordan verden også kan se ud uden for forstaden. Hvordan man bor og lever i andre kulturer, og møde børn, der måske ikke lige ligner dem hjemme i børnehaven. Og det kan vel nærmest ikke gøres bedre, end ved at blive inviteret indenfor i familielivet (fiskesuppe eller ej. Hader at være så kræsen).

image

En af de ting vi har glædet os allermest til ved Surabaya (en by der egentlig ikke har meget at byde på) er et møde med nogle af Johns studiekammerater fra tiden i USA. 2 af dem bor nemlig her i byen, og dem har vi aftalt at mødes med i et storcenter til frokost.
Det er helt vildt hyggeligt at mødes med dem efter 6 år, og den ene har taget sin familie med. De sødeste mennesker, og Gustav syntes det er det sjoveste, at det er nogen, som “far har gået i skole med”. Der blev talt gamle dage, hvad er der sket siden sidst, og hvad laver vi egentlig nu. En af dem har opstartet et lille kagebageri hjemme i stuen ved siden af hendes stilling på universitetet, og hun inviterer os hjem til prøvesmagning (det siger man jo ikke nej til, når der er brownie på bordet). Så off we go, gennem gaderne i hendes lille bil. Ella forelsker sig i den obligatoriske Hello Kitty pude på bagsædet, og præsterer at falde i søvn med den i favnen (her må de kedelige backpackerforældre takke nej til at få den med, da Ella får den foræret. Den fylder simpelthen for meget).

image

Vi bliver taget imod med åbne arme af familien og en begejstret henvisning mod fjernsynet, som kører i baggrunden. Her har en dansker nemlig lige spillet badmintonkamp (har ingen anelse om, hvem det er, hvor de spiller eller hvilken kamp det var. Så meget for min interesse i badminton). Men familien syntes det var det sjoveste sammentræf, og det var det jo egentlig også. Det er ikke så tit, de får danskere på besøg.. Men der er disket op med diverse hjemmebagte kager, og vi melder os straks som smagsdommere. Gustav og Ella suger til sig af indtryk i det lille hjem, mens de har hamsterkinderne fyldt med kage. Kagerne er helt lilla, fordi de bruger sød kartoffel som sødemiddel. Et kæmpe hit hos den lille prinsesse, der på trods af manglende vuggestuepåvirkning er svært begejstret for pink og lilla.
imageOg gæstfriheden vil ingen ende tage. Om aftenen ringer det på døren i vores homestay, og en taxachauffør bringer den lækreste nybagte Japanese Cotton Chesecake. Sådan en kageservice ville blive det største hit i Danmark. Let’s import!!!

PS. Bloggen har ændret adresse og kan nu findes på det mere mundrette www.thegetaway.dk

Følg vores rejse på Facebook og Instagram The_Getaway_Blog

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

How to travel like a king on a backpacker budget