Singapore, the 'fine' city

What would you do if you weren’t afraid?

Flypriserne på tværs af Asien er virkelig noget at skrive hjem om. Det er så stjernebilligt, at vi hele tiden bliver fristet til at flyve på tværs eller tilbage. Især Kuala Lumpur har sat sig for at være det billigste sted (tag helt sikkert derhen, hvis du kommer forbi på de her kanter. By the way så syntes vi byen var et hit. Læs mere her og her).

image

Eneste aber dabei er, at man flyver med de små lavprisselskaber (aka no name selskaber). Det er lidt ala Ryanair, hvor det eneste du har købt er retten til at være på flyet, herefter betaler du for resten (og så har de retten til lige at glemme at fortælle, at der lige var en mellemlanding i Kalibo på en halv time, inden vi fløj videre til Cebu… mindre detalje). Men når man bare skal fra A til B, så er det jo et ganske godt alternativ til de dyre ruter. (Og når man rejser på budget og har hang til komfort, så er det ret væsentligt). Man skal bare ikke forvente at finde dem alle på EU’s internationale liste over sikre flyselskaber. Mange af dem er selvfølgelig listet, men nogle har et stykke vej endnu. Så når man ikke er helt pjattet med at flyve, så kan det godt være angstprovokerende at skulle flyve med nogle af dem (og det der malaysiske fly, der blev væk. Hvor var det liiige det fløj fra??).
image

Selvom jeg virkelig prøver at lade være, så kommer der altid et tidspunkt inden en flyvning, hvor jeg tænker “hvad nu hvis…”. Jeg ved godt at risikoen ved at sætte sig ind i en dansk taxa er langt større (men hvem kan bruge statistik til noget, når man hænger deroppe i luften??).

Og så er der hele opstigningen, når vi letter. Den der følelse af, at hele flyet ryster. Hjulene larmer, som kom de aldrig helt på plads, lyset blinker som var der knas med strømmen og motorerne giver den konstant susende lyd, som jeg kun kan tænke mig tinitus må lyde i retning af. Og når så endelig piloten får hele det store korpus op i fart, så slingrer det hele fra side til side, og man tænker på, hvordan 10 ton stål nogensinde kan løfte sig fra jorden. Lige inden næsehjulet letter fra banen venter man bare på, at et lille Cesnafly har overset sin vigepligt og kører ud på landingsbanen (de fly må seriøst have den dårligste statistik, Syntes altid det er sådan et, man hører om i de dårlige flyhistorier). Jeg har ikke rigtig flyskræk, sådan med rysteture og panik over at skulle lukkes inde på så lidt plads uden nogen former for indflydelse på turens udfald. Men jeg tror aldrig, jeg lærer at nyde det. Det er en klar nødvendighed for at komme ud på vores mange eventyr (og når alternativet er 8 timer i bus for at spare 120kr pr. mand, som det var tværs over Malaysia, så skal vi altså i luften).

image

Når man rejser rundt som vi gør, så kan man være bange for utrolig mange ting. Jeg indrømmer gerne, at det var med meget blandede følelser jeg sendte John og Gustav alene afsted til Malaysia for at komme i Legoland, mens jeg blev i Singapore med Ella. Hvad nu hvis der skete dem noget. Hvad nu hvis de ikke kom igennem integrationen. Hvad nu hvis… (man kan virkelig finde mange forskellige ting at sætte ind i den sætning). Jeg har det bare allerbedst, når familien er samlet og man kan se, hvor alle mand er. I Thailand gjorde jeg den fejl at google giftige dyr (ja, ved det godt. Totalt tåbelig ting at gøre), og nøjagtig som hvis man søger efter symptomer på NetDoktor, så kom der så mange forskellige op, at det nærmest blev dødsensfarligt bare at gå uden for hoteldøren. Så kræver det lige, at man ryster hovedet fri for tanker og ikke slår med en pind på hvert eneste græsstrå på hotellets græsplæne for at jage slanger væk, ikke vender hvert blad for at se efter skolopendere og ikke panikker hver gang der kommer en løs hund.

image

For frygten for “hvad nu hvis” må ikke styre vores liv eller være en begrænsning på vores rejse. Og det skal bestemt heller ikke afholde os fra at rejse, gå ad nye veje eller åbne nye døre! For ja, der kan ske mange ting, når man bevæger sig ud på ukendt grund. Men det er også her de mange fantastiske oplevelser ligger og venter på os. Det er bare om at gribe dem.

 

Følg os på Instagram og Facebook The_Getaway_Blog

2

 • Hanne Hansen

  Hej alle 4 dejlig at høre at i oplever noget og i nyder det glæder mig til at høre mere for i skriver fantastisk godt knus fra Hjørring

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laila

   Hej Hanne.
   Du kan tro vi nyder det. Fantastisk at være afsted og så tæt sammen som familie. Dejligt at du følger med. Hils omkring dig.
   Kh Laila

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Singapore, the 'fine' city