Travel like the locals

Good things come to those who book flights

Det er altså vildt underligt at sidder her på den anden side af jorden og vide, at folk derhjemme er på vej på sommerferie. Et splitsekund kan jeg næsten føle, at jeg bliver snydt for den der feriefølelse, når arbejdet pakkes ned i juli, og man er klar til at tage afsted. Men så er det lige, jeg åbner øjnene og husker på, at jeg og min lille familie er taget på vores helt egen rejse. En rejse lidt ud over de sædvanlige 3 uger.

image

Med to små børn vil jeg ikke kalde det en ren afslapning, men vi nyder hvert øjeblik – også de kampe, der naturligt kommer med en 2årig og 4årig (bliver til tider helt i tvivl om, hvem af dem, der er i selvstændighedsalderen, trodsalderen, jeg-vil-selv-alderen, spørgealderen, mor-er-den-bedste-i-verden-alderen, kram-mig-ikke-alderen, eller om det er et naturligt mix, som små børn skal igennem uanset om de er hjemme eller på den anden side af jorden??).

Men til gengæld, så er følelsen af totalt afslappethed indtrådt med det samme, vi tog afsted. Ikke som når man normalt tager på ferie, og man bruger de første 4-5 dage på at koble fra og glemme bunkerne på skrivebordet. Vi var totalt afklarede, da vi rejste (omend vi ikke havde begreb om, hvad vi havde i vente). Når man har sagt farvel til arbejdet for et helt år, så er der ikke noget, man kan gøre. Der er ikke bunker, der ligger og venter, til vi kommer tilbage, og hvad der sker i mailboksen, kan vi alligevel ikke gøre meget ved. Vi har overladt alt til vores gode kollegaer og kan sende dem et par kærlige tanker i ny og næ.

Men med ferie hører også pakning, uanset om den står på sommerhus i Danmark, all inclusive på Mallorca, action på LaSanta eller backpack i Asien. Der er lige så mange måder at pakke på, som vi er rejsende. Nogle går all in og rejser på 1 uges charter med to kufferter hver, mens andre tager afsted med blot deres pas og et Visakort.

image

Her er link til vores pakkeliste til camping og til backpack. Tilpas listerne, så de passer til netop jeres rejse. Der er ikke to rejser eller to familier, der er ens, så derfor vil behovene også være forskellige.

Et par andre råd…

Husk altid at sende dig selv en mail med kopi af pas, kørekort og andre vigtige papirer. Så kan du hvor som helst finde dem frem, hvis du mister din bagage.

Skal du være afsted længe, så bestil ekstra nøglekort (og tage kopi til mailboksen af dem også). Man kan bestille op til 3 ekstra kort hos NemID her.

Skal du uden for Europa, så få lavet et internationalt kørekort. Det koster kun 25 kr på borgerservice, men kan spare dig for en masse problemer, hvis du pludselig stoppes i udlandet, og de af en eller ande grund kræver at se det internationale.

Flere lande kræver også internationalt vaccinationskort + bevis for vaccine mod mæslinger.

Sørg for at have flere kreditkort med – gerne både Visa og mastercard, da det kan være forskelligt, hvad du kan bruge i forskellige lande. Selvom du har meddelt banken, at du rejser, så kan du risikere, at de spærer dit kort, fordi der har været “mistænkelig aktivitet”. Det tager lige et opkald at få det åbnet, men det et trælst at være uden penge i mellemtiden.

image

 

Følg vores rejse på Facebook og Instagram The_Getaway_Blog

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Travel like the locals