Life is short, eat dessert first

Rain is just confetti from the sky

image

Havde man været lidt forberedt og planlagt sin tur og overnatninger, vidste man sikkert, at der er festival i Amsterdam + weekend (det med weekenden havde vi dog regnet ud). Så byen er invaderet af unge mennesker. ALT er fyldt, da vi ankommer sent torsdag aften fra Belgien. Vi sover på parkerinspladsen og begiver os ud i myldret fredag morgen for at finde et sted at stille sneglehuset og få lidt strøm. Lettere sagt end gjort. Anden campingplads vi besøger er også fuld, og han fortæller, at de får opkald fra de resterende campingpladser for at høre om beliggenheden. Det ser ikke super godt ud.

iimage
Ungerne er placeret på bagsædet med hver sin Ipad (jep, opbevaring af børn, når det er nemmest, og man skal have fokus). Denne campingplads ligner noget fra en meget frisindet film. Dreadlocks, bede med urter til diverse supper, rygeområde og telte overalt (sågar hele vejen rundt om legetårnet). Det er simpelthen det vildeste laidback backpacker miljø – mega hyggeligt. Men vi er ikke meget for at stille vognen på deres parkeringsplads uden for camppingpladsen, hvilket de i øvrigt heller ikke vil give os lov til (ingen fordomme, men i vores gamle backpackertid, var det altid bedst at holde sig fra netop backpackere og populære hostels. Her skulle alt af værdi låses fast til sengen, for ikke at ende med at finansiere en langfingret rejsende). Da vores options er ved at være begrænsede, overvejer vi at parkere langs vejen, men da nabobilen her er en rumænsk sønderbanket autocamper, dropper vi ideen (nope, heller ingen fordomme her…) Vi kører rundt for at finde et egnet sted at stillle campingvognen, men på en eller anden måde virker det som, vi er havnet i et område for meget frisindede hollændere. Nu er det jo ikke fordi, vi kører rundt med de store værdier af nogen art, men med 3 dage tilbage af vores Europa Tour, gider vi ikke tage nogle chancer.

Vi kører ud mod en tredje campingplads med det formål at overtale dem til, at vi må stillle sneglehuset hos dem og hente det om aftenen. Men da vi kommer derud og får besked på, at de også er fyldte, får vi campingfatter overtalt til liiige at se sig lidt om på pladsen for en sikkerheds skyld, og sørme om han ikke finder et ledigt spot (godt nok på noget der ligner en parkeringsplads, men det er lige ved legepladsen og inden for porten, så vi er game). Af med vogn, ud med unger på legepladsen, strøm på og så ligger helt stille på græsset i solen de næste 5min. Temperaturen er på vej mod de 30 grader… Vores nabo fortæller os, at det er umuligt at køre i bil inde i centrum, så vi finder cyklerne frem og drøner de 10 km ind til centrum (iøvrigt en super smuk tur langs vandet afslutttende med en lille færge, der sejler de sidste 100m over kanalen). Campingfatter fortæller, at vi skal stille cyklerne ved færgen og gå ombord, da de ellers vil forsvinde inde i centrum (hvad sker der for denne by???).

Inde i byen er der sort af mennesker, sådan virkelig for alvor mange mennesker. For at sparke lidt ekstra til fordommene er vi blot lige kommet af færgen, før en dame stopper os, og siger, at vi ikke må have rygsækken liggende frit i vognen, da den er for let at stjæle… (så herefter er den låst fast med kædelås, så det nærmest er umuligt selv at komme ned i den). Ella sættes også fast i cykelvognen (dog ikke med kædelås), og Gustav får skrevet telefonnummer hele vejen op af armen (“Men mor, jeg behøver det jo ikke, hvis du siger, jeg ikke bliver væk…” øhh nej knægt, men sådan gør man her). Vi beslutter os hurtigt for en kanalrundfart – en god måde lige at få overblik over en by, vi ikke rigtig ved noget om (internettet på campingpladsen er så dårligt, at vi ikke engang har kunne google os frem til de største sights). Efter en halv time er troldeungerne mere end klar til at bevæge sig, så vi hopper af for at finde en park – med vand. Temperaturen er nu over 35, så det er lidt tiltrængt. Der går lige nøjagtig 4min, så tager Ella bad i springvandet og er gennemblødt. Uden ekstratøj i tasken må hun få nattøj på (som vi har med, fordi det var meningen vi ville spise i byen og køre sent hjem). Fra lyseblå himmel det ene øjeblik til faretruende sort det næste. Et uvejr truer nu over byen, og vi skal hjem på cykel… (først skal vi baaare lige med kanalbåden tilbage til cyklerne, som forhåbentlig står der endnu). Luften er vildt trykket – sådan rigtig tordenlummert.

image
Mens de første dråber falder, pakkes ungerne i vognen med tæpper og regnslag over – og en tændt Ipad for husfredens skyld, for nu skal der fart på. Før vi får set os om, lyner og tordner det over os. Vi afklæder os til en passende mondering – så er der ikke så meget tøj at tørre bagefter.. Vi skal køre ca 4 km i åbent landskab, men heldigvis er lynene et godt stykke væk, og ungerne hører ikke noget på grund af den ret høje IceAge lyd. Våde og enormt trætte når vi hjem til campingpladsen, klar til at blive puttet.

image

Dag 2 i Amsterdam er lørdag og straks mere afslappet (og vores sidste regulære dag på vores Europa Tour. Hvor blev tiden lige af??). Tordenvejret har fået renset luften, taget 10-15 grader af temeraturen og gjort plads til solen. Vi bruger dagen på at gå rundt i gaderne se på mennesker og opleve stemningen. På trods af vores lidt skæve start til byen vinder den os totalt. Vi elsker Amsterdam og den fantastiske stemning i f.eks. Jordaan kvarteret med kanaler, cafeer og småbutikker over alt. Vi skal klart tilbage (med 10 måneder igen af vores rejse, tæker man, om det mon er upassende at begynde at planlægge en forlænget voksenweekend… det kan så tidligst blive… forsommmeren 2016…

image

Følg vores rejse på Facebook og Instagram The_Getaway_Blog

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Life is short, eat dessert first