No one looks back on their life and remembers the nights they had plenty of sleep

Show up in every single moment like you’re meant to be there.

Pinseferien har også ramt Frankrig, og det kan tydeligt ses. Det vrimler frem med folk, og belægningsprocenten på campingpladserne stiger lige til det dobbelte (Ungerne kan slet ikke finde ud af, at de pludselig skal dele legepladserne med andre) Men det er faktisk ikke ekseptionelt her for pinsen eller for Frankrig. Hver gang vi kommer til fredag, her eller da vi var i Spanien, bliver vi forundrede over, hvordan det vrimler ind med campingvogne, telte og kæmpe autocampere (og hver gang må vi lige minde os om, at “nåhh ja, det er jo weekend igen”). Det er virkelig en kultur, der ynder at samle familien i weekenden og tage på tur. Det er ikke noget med, at de tænker “arhh… gider vi tage afsted for så kort tid?” eller “er det nødvendigt at slå forteltet op, vi skal jo kun sove her to nætter?”. De er all in for nu er det endelig weekend!
image

Det er beundringsværdigt, hvordan de samler store dele af familien om måtiderne (omend jeg stadig har en udfording omkring deres sene spisetider). Flere steder tænder de op i store fællesgrill i parkerne og bruger mange timer med alle mulige udendørsspil. Det kunne være fedt, hvis vi havde mere en 20 dage med bare nogenlunde solskin i Danmark (jovist, de sidste par somre har været gode, men anyways). For jeg tror faktisk, at danskerne ville kopiere den sydlandske model og være meget mere sociale og ude af hulerne. Udfordringen er bare, at vejret ofte spiller os et lille pus, og det er umuligt at planlægge blot et par dage frem. Men måske netop derfor er vi verdens lykkeligste folkefærd… Vi forventer ikke så meget, og når solen så endelig skinner efter ca 6 måneder i hi, så ryger lykkebarometeret i top, folk strømmer ud på gader og stræder, og den velkendte “hvad har vi da gjort, siden vi ska’ ha’ det så godt?” lyder over legusterhækkene mens en importeret dåseøl knappes op.

En ting, som er meget tydeligt ved den franske fremmarch hernede i weekenderne, er deres påklædning. De franske modehuse har ikke levet forgæves. De er virkelig fint klædt på – også på camping (jeg tænke bare, “opnår de ALT det der inde på campingtoiletterne, som er ca halvanden m2 og med dårlig belysning??) Og deres børn (de er et helt kapitel for sig) WOW de er velklædte og topsmarte. Det er ikke altid, de kan bevæge sig i tøjet, men flotte ser de ud. Og så er det jeg ser over på vores troldeunger, der møgbeskidte hopper rundt i legetårnet eller står splitternøgne ved en vandpost og sprøjter med vand. Hvorefter jeg ser ned af mig selv…
image
Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke går op i mit campinglook. De høje stilletter er byttet ud med de virkelig grimme (men enormt praktiske) Crocs og vandresandaler, mascaraen har ikke været brugt en eneste gang og ligger tørret helt ud i toilettasken, og alt tøjet kan gå ind under kategorien “Praktisk og let at vaske”. Man kan så godt argumentere for, at jeg burde oppe mig lidt mere (hvilket ikke ville kræve meget, da bundniveauet er relativt lavt), men når vi rejser, så er det altså ikke look, der prioriteres højest. Jeg gider ikke bruge tid på at sætte hår hver morgen, lægge make up eller tage den flotte nederdel på, når der kun går 2 minutter, før jeg skal være med i en vandkamp, køre cykelløb, lege pony eller være til middag i legetårnet, hvor sandkagerne kastes til selskabet. Det bliver lige til en knold i nakken (fletning, hvis det skal være lidt festligt), top og shorts, mens der smøres solcreme ud i hele bøtten, så jeg ikke kommer til at ligne en kogt krebs. Men når jeg ser de super smarte franskmænd gå rundt på campingpladsen, så kan jeg da godt i et øjebliks svaghed føle mig en smule ussel (og fedtet af al den solcreme). Men så manner jeg mig lige op, kigger på mine dejlige men langt fra moderigtige unger (der har det tøj på, der lå nærmest, da de stod op og som højst sandsynligt har jordbærpletter på maven ) og glæder mig over livet, og hvor ukompliceret vi har valgt vores rejse skal være.

image
Så i stedet for at gemme os væk i forteltet på en plads bagerst på campingpladsen, så indtager vi vores campingmatrikel med stil lige ved siden af legepladserne iført vores praktiske tøj, soooo-last-year-vandresandaler og beskidte børn (der heller ikke gider have sløjfer i håret eller have jeans shorts på) og lader som om, at vi aldrig har gjort andet. It’s all about attitude…

 

Følg vores rejse på Facebook og Instagram The_Getaway_Blog

2

 • janne

  I ser dejlige ud på alle billederne. Og Laila, dit bundnieau er altså ret højt, så der absolut ingen grund til at gemme sig væk. Det er naturlig skønhed- og det er in for tiden. Kram fra stockholm

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laila

   Hvor er du sød Janne.
   Vi går all in på naturlig skønhed:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

No one looks back on their life and remembers the nights they had plenty of sleep